BULETIN SEKOLAH

PEPERIKSAAN PERCUBAAN UPSR
00 - 00 MONTH 2018


KEGIATAN KOKURIKULUM

2.30 - 3.30 PTG : UNIT BERUNIFORM
3.30 - 4.30 PTG : KELAB / PERSATUAN (MINGGU A)
3.30 - 4.30 PTG : SUKAN / PERMAINAN / AKTIVITI 1M1S (MINGGU B)

KELAS TAMBAHAN TAHUN 6
ISNIN - BAHASA INGGERIS
SELASA - SAINS
RABU - BAHASA MELAYU
KHAMIS - MATEMATIK
Terkini - Pejabat Pendidikan Manjung

Friday, March 9, 2012

PANDUAN 'LOG IN' APLIKASI e-OPERASI

Klik pada gambar untuk paparan lebih jelas

Assalamualaikum dan Selamat sejahtera,

Berikut adalah beberapa penyelesaian bagi guru yang menghadapai masalah untuk ‘log in’ ke sistem e-OPERASI dan e-GTUKAR: Kedua-dua aplikasi menggunakan kata laluan yang sama. Kata laluan hanya perlu dibuat sekali sahaja dan tidak kira anda berada di sekolah mana. Sistem tidak menerima kata laluan baru, sekiranya sebelum ini anda sudah pun mempunyai kata laluan. Jika anda terlupa kata laluan, sila hubungi pegawai data e-Operasi (Unit Pengurusan Sekolah) di PPD masing-masing.


Jika gagal mendaftar masuk disebabkan maklumat tiada di pangkalan data, sila semak No. KP dan No. Gaji di dalam sistem melalui bantuan Pengetua/Guru Besar/mana-mana Penolong Kanan. Jika nama anda berada di sekolah yang bukan sepatutnya, sila maklumkan kepada Penolong Kanan untuk dipanjangkan ke Pegawai Data PPD supaya perubahan sekolah boleh dibuat.

Sila kemaskini maklumat peribadi, maklumat pasangan dan maklumat sejarah perkhidmatan. Maklumat Ikhtisas dan Maklumat Perkhidmatan boleh dikemaskini melalui Penolong Kanan. Maklumat Perkhidmatan dan Ikhtisas mestilah tepat untuk membolehkan tuan membuat permohonan pertukaran melalui aplikasi e-GTukar. Terima kasih di atas kerjasama tuan/puan mengemaskinikan maklumat masing-masing dan dengan ini dapat membantu kelancaran proses penempatan dan pertukaran guru.

Sekian dimaklumkan.

Sektor Pengurusan sekolah, Jabatan Pelajaran Perak.

Unit ICT SKAT :- terima kasih PPD Manjung atas makluman dan cikgu-cikgu SKAT sila bertindak dengan segera.

Penafian: SK Ayer Tawar adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini.

Paparan Terbaik: Laman web ini sesuai dipapar menggunakan pelayar Internet Explorer 8 ke atas dan Mozilla Firefox 4.0 dengan resolusi 1024 x 768 dan ke atas.